nov 09 2010

Corporate Climber

A Corporate Climber a PixelJam legújabb retró játéka. A játékban egy cég ranglétráján kell felmásznunk WC pucoló (alatti szinten) kezdve egészen az igazgatói szintig. Sőt még utána is folytatódik a játék.

A Játékban fickónk tulajdonképpen meztelenül kezdi (a játékot végigjátszva kiderül, hogy miért) az alagsorban a -5. szinten, utána jön pár WC-s szint, majd kazánfűtő, villanyszerelő, rendszergazda stb lesz a főhősünkből.

Ahogy az a PixelJam játékoknál szokás, rengeteg minden van a pályán elrejtve, jópárra rájöttem magam is: fánkokat, pénzkötegeket és pénzérméket lehet felszedni a pályán, a pénzérmék időnként extrém helyeken bukkannak fel, például a kazánból repül ki lángcsóva helyett, vagy egy kisegér cipeli. Ezen kívűl vannak tárgyak amik az inventorynkba is bekerülnek, eddig ilyenből csupán egyet, a WC pumpát sikerült megszereznem és használnom, de biztos vagyok benne, hogy több tárgy is el van szórva a pályán.

Például a ezen a képen a recepciós lányka egy levelet (vagy csomagot) kér tőlünk, amit csak feljebb, a postázóban lehet megszerezni, de lefelé nem lehet menni a szintek között csak felfelé, gondolom a játékot újrakezdve lehetne odaadni a csomagot. Ezen a képen látható a csomag helye, gondolom a piros gombbal le lehetne állítani a száguldozó kocsikat és elkúszni a csomagig.

A játék készítői, PixelJam, szintén az egyik kedvenc kétszemélyes indie csapatom, csakúgy, mint a Puppy Games, akikről korábban már írtam. A PixelJam első játéka a Ratmaze volt, ami később egy folytatást is megért Ratmaze 2 néven. A Ratmaze is neo retro stílusban készült, teleszórva a pálya titkos dolgokkal, mint például az egyik képernyőn, ami billiárd pályára emlékeztet, a golyókat belökdösve a lyukakba, kapunk egy kis bónusz sajtot.

<6p>

Az első igazán sikeres játékuk a Gamma Bros volt, tulajdonképpen egy egyszerű shoot 'em up, a játékos a két Gamma testvért felváltva irányította, amolyan staféta módban. A menetközben összegyűjtött pénzből az időnként arra járó űrhajótól lehetett extrákat vásárolni. A játék nagyon hosszú volt, nagyon nehéz és nagyon retro mind grafikailag, mind zeneileg.

Következő nagy húzásuk a Dino Run volt. A dinoszauruszok kora lejárt, becsapódik egy hatalmas meteorit, és egy kis velociraptorral kell a végzete elől rohanva eljutni a pálya végére, hogy a kevetkező pályán aztán újra kezdhesse a futását. Menetközben csontokat és tojásokat lehet gyűjteni amikkel a pálya végén lehet fejleszteni a kis dínót. Mint a többi, ez is tele van felfedezendő titkos helyekkel és valami fantasztikus pixeles látványvilágot nyújt. Ellentétben a többi játékukkal, a Dino Run tartalmaz többjátékos módot is. Sőt, aki regisztrál a játékba, customizálhatja is a kis dínóját: beállíthatja a színét és választhat neki tökfödőt is.

Ezután bejelentették a Gamma Bros 2 készítését és később a Glorkian Warrior-ét is, ezek még nem készültek el, inkább kisebb játékokra szerződtek az AdultSwim-el. A szerződés értelmében 4 játékot készítettek, 8-Bit Rejects főcímmel. A Sausage Factory-val kezdték a sort, ami egy elég gyenge játék lett, akárcsak a többi cím a sorozatban, kivételt képez ez alól a Mountain Maniac, ami nagyon jól sikerült.

Valahol az 8-Bit rejects közben kiadtak még egy nagyobb lélegzetvételű játékot Pizza City néven, amiben egy egész nagy városban kell pizzát kiszállítani a megrendelőknek és megoldani kisebb questeket, amolyan GTA pixelartba oltva.

Nem soroltam fel az összes megjelent játékukat csak a legjavát. Akit a többi is érdekel, az megtalálhatja az oldalukon rengeteg pixelart rajzzal és zenével együtt.

Készítettem egy videót a Corporate Climber című játék végigjátszásáról. Sajnos hang nélkül. Aki akarja nézze meg, de inkább játsza végig maga.

A bejegyzés trackback címe:

https://loot.blog.hu/api/trackback/id/tr522435130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása