feb 22 2012

Humble Indie Bundle Mojam - Fists of Resistance

Végre elérhető az Oxeye Game Studio játéka is.

Fists of Resistance - Oxeye Game Studio

Az Oxeye csapat feladata a második legtöbbet és második legkevesebb szavazatot kapott téma, azaz Dungeon crawler-Beat 'em up Post apocalyptic World War II környezetben.

Te és a csapatod vagytok a náci genetikai kísérletek utolsó túlélői. A kísérletek alanyainak génjeit úgy manipulálták hogy Chuck Norrist megszégyenítő ütéseket és rúgásokat osztogató szuper embereket hozzanak létre. A kísérleti alanyok azonban legyűrték a fogvatartóikat és a bunker legalsó szintjéről kell végig verekedniük magukat a felszínig.

A játék játszható egyedül vagy mások együtt a neten vagy LAN-on keresztül.

Az írányítás a readme.txt-ben található és a controls/keyboard_s.sfg fájlban felülírható. A játék teljesképernyőben fut, de szerencsére ez is felülbírálható a daisyMoon.cfg fájl szerkesztésével.

Mutáns emberkénk a kurzor gombokkal mozgatható sajnos csak 4 irányban, átlósan nem tud mozogni, ami az izometrikus nézet miatt néha meglehetősen nehézkes. SHIFT egyszeri elnyomásával futni kezd.

X és Z billentyűvel lehet ütni és rúgni. Magyar billentyűzettel rendelkezők nyomjanak egy ALT-SHIFT-et hogy a játék alatt az Y és a Z billentyűik helyetcseréljenek (vagy írják át a controls/keyboard_s.sfg fájlban).

Ugrani az ütés és rugás gomb együttes lenyomásával lehet és ugrás közben is lehet ütni/rúgni. Dobozokat/tárgyakat az X-el lehet felvenni, eldobni. Ha a játék kiakadna CTRL-R-el lehet újrakezdeni.

A readme és a tapasztalat is azt mutatja hogy kilépés közben a játék időnként kifagy, külön ki kell lőni a processzt ha ez történne.

Egy kis segítség a játék átkonfigurálásához:

Azok akik hozzám hasonlóan nem szeretnék teljesképernyőben játszani a játékot, szerkesszenek bele a daisyMoon.cfg fájlba:

    fullscreen = 0;

Azok akik unják átállítani a bilentyűzet kiosztást, hogy a Z és Y helyetcseréljen, azok cseréljék át a 90-es kódot 89-re a controls/keyboard_s.sfg fájlban a kick és a jump résznél.

    jump = {89,88},
    punch = {88},
    kick = {89},

Szégyen a futás, de nagyon hasznos, ne felejtsük hogy nem kell mindenkit elverni a játékban, és hogy doboz cipelése közben is lehet futni (nagyon hasznos). Viszont a SHIFT nyomkodására gyorsan kaphat az egyszeri játékos egy beragadt gomb üzenetet. Szerencsére könnyedén át lehet állítani CTRL-ra:

    run = {17},

A bejegyzés trackback címe:

https://loot.blog.hu/api/trackback/id/tr84170379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.