ápr 19 2013

Bit Dungeon

Retro pixeles, teljesen egérvezérelt dungeon crawler, meglepő feature-ökkel. Ingyenesen játszható a Kongregate oldalán, megvehető Androidos telefonra a Google Play-en, vagy iOS eszközre az iTunes-ból.


ápr 18 2013

Sarah Northway grafikust keres a Rebuild 3-hoz

Sarah belekezdett a Rebuild 3 ötletelésébe, ezúttal egy professzionális grafikusra szeretné az összes grafikai munkát rábízni. A sikeres pályázó 1 évig számíthat teljes fizetésre, amiért cserébe a kezdeti vázlatoktól a végleges grafikáig és promóciós rajzok összeállításáért felelős.

Eredeti blogbejegyzés a állásajánlattal és a Rebuild 3 wiki tele ötlettel. Korábbi írásaink a témában.


dec 15 2012

Perspective

Elkészült a Perspective, ami egy igen érdekes ötvözete egy first person nézetű játéknak és egy 2D platformernek. Adott egy kis kék emberke, aki a kék színű elemeken tud ugrálni, a narancssárga felületek érintésétől pedig meghal. A játék során váltogathatunk aközött, hogy őt irányítjuk, és aközött, hogy a nézőpontot helyezzük át úgy, hogy az emberke tovább tudjon haladni. Leírva bonyolultul hangzik, de a videó gyorsan megérteti mindenkivel, hogy miről is van szó:

A játék ingyenes. Letölthető a saját honlapjáról, vagy az ott megadott mirrorok bármelyikéről.


júl 31 2012

Project Giana

A C64-es éra egyik nagy sikerű játéka, a The Great Giana Sisters új életre kel. Bár az eredeti játékot készítő Spellbound stúdió feldobta a bocskort pár hónappal ezelőtt, a legénység átevezett a Black Forest Games nevű hajóra, melyet teljes egészében maguk kormányoznak.

Első projektjük a Project Giana munkanéven futó feldolgozás, mellyel meg szeretnék adni a Giana nővéreknek azt a fajta egyediséget, amit anno a C64-es játék esetében nem kaptak meg. Mindenki tudja, sőt a készítők is bevallják, hogy a játék egy jól sikerült Super Mario Bros koppintás volt, amit a Nintendo végül be is tiltatott, nem véletlenül. A történet érdekes mellékszála, hogy 2009-ben a Nintendo kiadta a játék DS kézi konzolra írt verzióját.

Tehát készül az új Giana játék, mely szemet gyönyörködtető látvánnyal és igazán friss játékelemekkel büszkélkedhet már most. Szerencsére az eredeti játék zeneszerzőjét, Chris Hülsbecket sem kellett sokáig unszolni, hogy fogadja el újra a megtiszteltetést. Persze ez nem is csoda, hiszen Chris jelenleg is a zenélésből él, és rockbandájával, a Machinae Supremacyval igen gyakran adják elő a Giana Sisters jól ismert dallamait is.

A lenti videón is látható, hogy a játékkal igen jól haladnak a fejlesztők, de a további finanszírozást a Kickstarteren keresztül a rajongók segítségével szeretnék összehozni. 10 dolcsis adakozásért már jár a játék digitális kópiája. Szerintem ennyit bőven megér, mert a játék tényleg jónak ígérkezik, és így talán a gyermekeinknek is átélhetnek valami hasonlót, mint amikor mi rángattuk a joysticket a Junoszty tévé előtt ülve, Gianát irányítva.


júl 15 2012

Unmechanical előzetes

Egy hangulatos kis előzetes jelent meg a Talawa Games és Teotl Studios berkeiben készülő Unmechanical című játékhoz:

A játék augusztus 8-án érkezik PC-re, és egy héttel később iOS-re.


süti beállítások módosítása