okt 16 2011

Prince of Persia C64

Mr. Sid ma kiadta az eredeti Apple II-es kódon alapuló Prince of Persia játék C64-es verzióját. A játék pályái és játékmenete teljesen megegyezik a Jordan Mechner féle klasszikussal, grafikája és zenéje pedig természetesen csak annyira, amennyire a Commodore keretei engedték.

Maga a játék a [CSDb] oldaláról tölthető le d64 és crt formátumban. Futtatásához vagy egy C64 emulátorra van szükség, vagy egy Commodore 64/128-as gépre és egy EasyFlash cartridge-ra.

A következő hetekben a játékhoz kapcsolódó blogban lehet majd követni a játék készítéséről szóló naplóbegejyzéseket.

A Prince of Persia C64 mozgásban:

A bejegyzés trackback címe:

https://loot.blog.hu/api/trackback/id/tr543306750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leonsio · http://pctoc64.blog.hu/ 2011.10.25. 09:09:01

Kár hogy nem korábban (úgy 18 évvel ezelőtt) adták ki!
Ez volt a kedvenc játékom, sajnos csak rokonoknál tudtam vele játszani ahol volt PC. Nekem akkoriban C64-em volt, rengeteg innen-onnan szerzett kazettát és floppyt néztem át (sokszor reggeltől estig csak játékokat töltögettem be) abban a reményben, hátha találok legalább egy ahhoz hasonló játékot.

Burwor · http://loot.blog.hu 2011.10.25. 11:48:24

Kiskorunkban tesóimmal tök sokat rajzoltunk filctollal/ceruzával olyan rajzokat, amiket C64 játékok ihlettek meg (semmi komolyra nem kell gondolni, csak gyerekrajzokra) Most így hirtelen egy nem túl jól sikerült Falcon Patrol rajz jut eszembe, meg Prince of Persia-ból egy elképzelt jelenet, amikor a főhős bazukával küldi meg a varázslót(?) "Meghallsz Jaffar!" felkiáltással. A mai videójátékoktól olyan erőszakosak a mai gyerekek, mi meg a régi videójátékoktól :D

awolnation 2011.11.04. 18:21:38

Én a dos-os verzióval játszottam. Maga a játék zseniális, amihez hozzátartozik az, hogy 3 ember csinálta. (A nagyobbik fiu, aki rajzolta programozta, a kisebbik gyerek, aki eljátszotta a mozgásokat, és az apjuk, aki a zenét csinálta.) A dos verzióban a mozgás nagyon nehéz volt, minden ugrást, ki kellet centizni... iphone-on is így van?

Burwor · http://loot.blog.hu 2011.11.05. 11:14:33

@Anwolosz: Tök jó visszalátni ugyanazokat a mozgásokat, mindet felismerem a játékból :D

awolnation 2011.11.05. 17:11:56

Hát órákat tudnék beszélni erről a játékról. Bár én magam nem játszottam végig, (azért mert én az "új nemzedékhez" tartozok, és ezért már egy kis nehézség azzonnal megutáltatja velem a játékot <12 év>) de láttam tesóimat ahogy játszanak, és így maradandó élemény lett.

MrStrato 2011.11.08. 14:12:16

Én végigjátszottam becsülettel, igaz, nem időre, de az utolsó előtti pályát ha nem kezdtem el 50-szer, akkor egyszer sem. :)
A manapság használatos checkpointos rendszer jól jött volna, mert a pálya olyan, hogyha valahol elrontod, akkor jó eséllyel akkor sem tudsz újra nekifutni, ha a herceg túléli a zuhanást valamilyen csoda folytán. :)

Amúgy tavaly játszottam végig a Sands of Time trilógiát, és pár hasonló hajtépő helyzettől eltekintve maradandó élményt okoztak. Aki még nem próbálta, az mindenképpen tegyen egy próbát, legalább a trilógia első részével, a Sands of Time-mal.

süti beállítások módosítása