feb 09 2012

A Double Fine új kalandjátékára bárki adhat pénzt

Alig pár nappal azután, hogy Notch (a Minecraft atyja), Twitteren üzent Tim Shafernek, hogy bizony ő segítene a Psychonauts 2-t megvalósítani, Tim Shaferék elindítottak egy kalandjáték projektet a Kickstarteren.
A kettőnek Notch mai csiripje alapján nincs semmi köze egymáshoz, ami nekünk, játékosoknak talán a legjobb hír, mivel így talán két kalandjátékot is láthatunk idén a Double Fine-tól, ahol nem kisebb emberkék dolgoznak, mint a Monkey Islandet vagy a Maniac Mansiont is jegyző Ron Gilbert.

DoubleFineAdventure.jpg
A Kickstarteres pénzgyűjtő projekt célja 400 ezer dollár elérése. Ebből 300 ezret a játékra, 100 ezret pedig a játék készüléséről forgatott filmre szándékoznak költeni, melyet a 2 Player Productions fog készíteni. Minden többlet felajánlást a játékra fognak fordítani.

Aki legalább 15 dolcsit adományoz a projekt elkészítéséhez, az hozzáférhet majd a zártkörű fórumhoz, melyben nyomon követheti a játék alakulását, és megoszthatja ötleteit, részt vehet a játék béta tesztelésében és persze az elkészült játékból is kap egy példányt a Steamen.
Az ennél többet felajánlók más ajándékokat is kapnak, melyek nagyon csábítóak. A teljes lista nem fért fel a Kickstarter projektlapra, így az efölöttiek megtekinthetők a Double Fine oldalán. Aki a legtöbbet, 150 ezret perkál, az egy eredeti, felbontatlan példányt kap a Day of the Tentacle háromszög dobozos változatából, melyből már csak 4 van Tim Shafer birtokában.

A Psychonauts 2-vel kapcsolatban Notch elvileg a márciusban megrendezésre kerülő GDC expón fog személyesen egyeztetni Timmel. Reméljük a legjobbakat!

Friss: Alig, hogy befejeztem a cikk írását, meg is lett a 400 ezer dolláros indulótőke.

A bejegyzés trackback címe:

https://loot.blog.hu/api/trackback/id/tr424083229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burwor · http://loot.blog.hu 2012.02.09. 11:19:42

És már össze is jött a 400000 dollár, olyan 87 millió Ft.

MrStrato 2012.02.10. 12:42:44

Már egy millió fölött van az összeg...

Burwor · http://loot.blog.hu 2012.02.13. 13:52:17

Picit lelassult az adakozás, de így is 1.5 millió dollár fölött van a befizetett összeg. És még 29 nap vissza van.

Fantasztikus ami itt pár nap alatt történt:
www.kickstarter.com/blog/24-hours
- 8 óra altt elérték a 400000 dolláros célt, ezzel a Kickstarter történetében ez a project vette a legerősebb startot.
- hajnal fél nyolckor Tim Schafer még mindig éberen figyelte hogyan vándorol felefelé a befolyt összeg számlálója.
- a beérkezett kommenteket nagyon hasznosnak taláta a Double Fine, kíváncsi vagyok miket fognak beépíteni belőlük a játékba. Valaki kért Android portot. Annak én is örülnék :D
- Scott Wilson, a Kikcstarteren korábbi rekordot tartó és az éppen tegnap befejeződött TikTok kickstarter project készítője, egy új postban gratulált a Double Fine-nak.
- nemsokkal ezután egy harmadik project, az Elevation Dock, átlépi az 1 millió dolláros álomhatárt (jelenleg 1.4 millió fölött jár) a Kickstart történelmében ezzel ő az első project akinek ez sikerül.
- az indulás utáni másnap délután a Double Fine is átlépi az 1 millió dolláros határt, épp csak pár órával maradt le az Elevation Dock rekorddöntéséről
- két éve indult a Kickstarter és eddig nem lépte át project az 1 milliós határt, egész mostanáig amikor is 4 óra különbséggel kettőnek is sikerült.

Burwor · http://loot.blog.hu 2012.02.13. 13:54:03

@Burwor:
És sikerült összekevernem: Az Elevation Dock fejeződött be tegnap, a TikTok pedig egy régebbi project még 2010-ből a maga 940 ezer dolláros rekorjával.

süti beállítások módosítása