nov 03 2010

Ultrabundle - fantasztikus ajánlat a Puppy Games-től

A Puppy Games az egyik kedvenc indie játékfejlesztő csapatom. Saját állításuk szerint neo-retro árkádjátékokat készítenek, ez annyit tesz, hogy nagy szögletes sprite-okkal és rengeteg neon glow effekttel dolgoznak, ami egészen egyedi kinézetet kölcsönöz a játékaiknak. Legújabb akciójuk keretében három korábbi játékukat egy csomagban mindössze 4.97 dollárért lehet megrendelni.

Bár a csapat Java-ban programozik, a kész művet exe-re fordítják és csak letölthető formában lehet játszani azokat, viszont mindegyik játékuk szereti ha van a háttérben net főleg az online highscore lista miatt.

A Puppy Games két tagja Chaz és Cas elég régóta készítik már neo-retro játékaikat (bár ezek jórésze a honlapjukról már nem elérhető). Egyikük grafikusként, másikuk programozóként dolgozik közösen kitalált projectjeiken. Igazán szerethető fickók, már csak azért is, mert kemény munkával, rengeteg csúszással elkészített játékaik mindig rendre nyerik a mindenféle díjakat, mégis átlagban évente kétszer csődbe mennek.

Érdemes szólni a játékaik speciális másolásvédelméről, ami tulajdonképpen nem létezik, illetve a következő rendszert dolgozták ki: ha megveszed a játékot akkor azt az email címedhez regisztrálja, azaz játék indulásakor megadod a mailcímed, megnézi a szerveren hogy van-e ilyen email regisztrálva, ha igen akkor teljes verzióban fut a játék, ha nem akkor demóban. Sőt támogatják azt, hogy barátaiddal megoszthasd a játékodat, azaz a te mailcímeddel bármelyik ismerősöd teljessé teheti a saját játékát. De mi történik akkor ha a szerver nem elérhető? Semmi gond, akkor a játék automatikusan teljes módba vált. Ez alapján nem nehéz kitalálni hogyan a legegyszerűbb ellopni a játékot: leszeded, a tűzfalban letiltod a kapcsolódást és máris van egy teljes verziós játékod, de ezt ők maguk is említik. Az egész bizalom kérdése. Ahogy a legújabb játékuk micrositeján, a Revenge of the titans oldalán írják:

Mi egy kis független játékfejlesztő cég vagyunk, a játék előrendelése segít, hogy meglegyen a szükséges pite és sör adagunk amíg a játékot be nem fejezzük. Máskülönben kenyéren és vizen kellene élnünk. Pitével és sörrel táplált fejlesztők = jobb játékok.

És most jöjjön a jelenleg is futó játékaik rövid felsorolása időrendben.

Az Ultratron gyökerei a Robotron 2084 című játékban gyökereznek, hatalmas főellenségekkel megszakítva az agyatlan neonlövöldözést.

A Titan attacks egy Space invaders klón.

A Robot assault pedig egy zseniális Paradroid remake.

Legfrisebb játékuk viszont (ami olyan friss, hogy a végleges verzió még el se készült) a Revenge of the titans, ami egy egyedi, tower defense és real time strategy stílus között valahol félúton meghúzódó játék. Trailer:

A bejegyzés trackback címe:

https://loot.blog.hu/api/trackback/id/tr12420678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása