nov 05 2010

WIP: Cobalt

Cobalt egy fejlesztés alatt álló platform játék széles fegyver választékkal az Oxeye Game Studio-tól.

Eddig a játékot titokzatos homály fedte és csak Project B-ként emlegették a fejlesztők, majd a No More Sweden fantázianevű konferencián történt bemutatás után kiadták a fent látható teasert. A játékról annyit lehet tudni hogy egy vagy két játékos játszhatja, gamepad erősen ajánlott hozzá, változatos ellenfelekkel kell megküzdeni a grafikailag alaposan feltunningolt pályákon.

Hősünk egy robottestbe bújtatott lény rakéta csizmával és egyéb képességekkel (pl: meg tud kapaszkodni a falon, csúszni a földön, meghekkelni ellenséges robotokat). A változatos pályákon, amit a teaser is felvonultat, nem csak ellenséges robotokat kell megsemmisíteni, hanem időnként barátságos falényekkel lehet összefutni, néhányuk hasznos tárgyakat is árul és jó barátai a madaraknak, akik a falények fején megjelenő tojásból kelnek ki (nyílván fészekként is szolgál a lombozatuk).

A játékhoz egy teljesen új pálya- és lényszerkesztőt raktak össze. Ebben egyesével össze lehet rakni a játék szereplőit, beszkriptelni és megszerkeszteni a pályákat, és egyből kipróbálni a végeredményt (mivel az editor össze van forrasztva a játékkal). Videó a pályaszerkesztőről:

Az Oxeye game stúdióról nem tudok sokat mondani, egy kis kétszemélyes csapat, akik évente egy új játékkal rukkolnak elő. Elösször a Harvest: Massive Encounter című játékuk kapcsán hallottam a nevüket még 2008 elején, ami a The Space Game című flash játékot is megihlette.

A játék egyelőre WIP (Work In Progress) és sajnos be kell érnünk a fejlesztők blogján elcsöppentett információmorzsákkal, képekkel és videókkal. Hogy miért emlegették a játékot Project B-ként? Azért mert egy korábbi platformjátékukból fejlődött ki, ami önmagában kevés volt ahhoz, hogy kiadják, most viszont letölthetővé tették a Project A-t leánykori nevén Blueface-t.

A bejegyzés trackback címe:

https://loot.blog.hu/api/trackback/id/tr732426214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gazdinf 2010.11.08. 21:54:11

Tényleg változatosak a pályák, nagyon tetszenek a robbanások és a fényeffektek, klassz a játékos mozgása is, azonban a zenén lehetne javítani.

gazdinf 2011.01.05. 17:18:00

@Burwor: bizonyára olvasták a kommentem és jobb zenét tettek bele :)

süti beállítások módosítása