nov 16 2010

Toxers

A Toxers egy összetett játék, amiben egy karantén alá helyezett várost kell megtisztítani a toxikus bogaraktól.

 

 

A játék alapsztorija, hogy egy várost elözönlenek az embernagyságú bogarak. A karantén alá helyezett város kerületekre van osztva. Kezdetben a bal-felső negyedben lehet elkezdeni a rovartalanítást, majd sorra a többi negyedet is unlockolhatjuk. Az adott kerület négyzetráccsal van felosztva kisebb szektorokra, és négyzetről-négyzetre kell átkutatni. Egy szektor átkutatása során főhősünk találhat valamilyen tárgyat (gránát, ellenméreg stb.) túlélőt vagy bogarakat. Ez utóbbi esetben a Super Nintendón olyan népszerű RPG játékokra hasonlító harc veszi kezdetét.

A harc úgy zajlik hogy kiválasztunk egy támadást (vagy a fülekkel lapozva lehet elmenekülni vagy tárgyat használni) és hogy melyik ellenséget akarjuk megtámadni, majd az ellenség támad (minden körben csak egyikük, a legfelül lévő bogár).

Érdemes használni a tárgyakat, mert a gránátok általában több ellenséget is sebeznek, és elég könnyen lehet találni újat.

Nap végén feljön egy ablak a statisztikával, és lehetőség van vásárolni, besorozni új embereinket, és megnézni az összegyűjtött medálokat.

A Shop menüpont alatt lehet új fegyvereket és felszerelést vásárolni. A játék Mochicoins rendszerű micropayment rendszert is tartalmaz, úgyhogy aki akar vehet egzotikus fegyvereket igazi pénzért is (a lenti képen látható desert eagle pisztoly ingyenes és jobb, mint a kezdeti fegyver, mindenképp érdemes beszerezni). A felszerelések alatt érdemes feltölteni a medkit készletet, vagy lehet egyszeri full health csomagot venni (azonnal elhasználja, nem kerül be az inventoriba).

A csata egy az egy ellen rendszerben zajlik, és az újonnan felvett társak se segítenek a harcban, csak sebzésbónuszokat és új képességeket adnak. Például a kutyát felvéve, nem kell túlélők után kiáltozni, hanem rögtön látjuk ha egy szomszédos mezőn megmentendő ember vagy valami felszerelés van.

A szereplők grafikája elég elnagyolt, és a UI is elég egyszerű, de a hátterek grafikája nagyon jól sikerült. A hangok is heyén vannak. A játék ugyan elég repetitív, ahogy az lenni szokott az ilyen játékoknál, de ez nem baj. Addiktív.

A bejegyzés trackback címe:

https://loot.blog.hu/api/trackback/id/tr732452266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása