jan 16 2012

First blikk: Hammerfight, kalapácsos harc a levegőben

A Fist blikk egy új visszatérő rovat lesz. Az előző évben a gépemen felgyülemlett indie játékok ikonjai alól már alig látszik ki a Windows háttérkép, így úgy döntöttem, hogy ha nem is tudom mindet 100%-ra kijátszani, mindet legalább egyszer kipróbálom és az első benyomásaimat megosztom veletek. Ez elég sok játékot jelent és viszonylag rövid cikkeket, de bármikor előfordulhat hogy egy játékhoz visszatérek és teljes cikk készül belőle ide a Loot-ra vagy az LFG.hu-ra.

A Hammerfight repülő szerkezetekre szerelt szúró-, vágó- és zúzófegyverekkel harcoló emberek csatájáról szól. De nem csak emberek, hanem repülőférgek és más szörnyek és szerkezetek ellen is harcolhatunk. A játékban egy újdonsült pilótát alakítunk, úgy tudom egész érdekes sztorija van a játéknak.

Sajnos a felbontást nem sikerült megváltoztatnom, se teljesképernyőre kitennem a teszt alatt. A grafika egyszerűen gyönyörű, a menü rendszer profin meg van dizájnolva, a hátterek szépek, a párbeszédeket szépen animált portrék színesítik. A repkedő valamik az Ugh! című játékra emlékeztetnek, csak éppen egy hatalmas fegyver van kötélen rájuk erősítve. Az egérrel suhintva lehet meglendíteni a fegyvert és lecsapni vele az ellenségre. A terep rombolható, az ellenfelek változatosnak tűnnek, már ameddig játszottam.

A hangok is nagyon profik, a zene tetszett. A játék maga nekem nagyon nehéznek tűnt elsőre, eszembe jutott róla a Rag Doll Kung Fu, az első indie játék ami Steam-en megjelent, ahol a szereplők irányítása hasonlóan nehézkes és a játékmenet hasonlóan elvont mint a Hammerfight-ban.

Hammerfight.jpg

A játék alapvetően tetszett, a megvalósítás, grafika, hang és design csúcskategóriás, a játékmenet nekem elsőre igencsak nehéznek tűnt. Valószínűleg később még visszatérek a játékhoz.

A játék fejlesztője az orosz Konstantin Koshutin a kiadó pedig a szintén orosz Kranx Productions. Kizárólag a Steam rendszerében vásárolható meg PC-re, a demó verziót is onnan vagy a készítő honlapjáról lehet letölteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://loot.blog.hu/api/trackback/id/tr1003545479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása