már 04 2011

Vampire Slayer Squad Lite

A Vampire Slayer Squad Lite egy Androidos kütyükön futó körökre osztott taktikai játék. Alapjába véve egy Space Crusader variáns, csak az idegeneket vámpírokra cserélték benne.

A játékban egy csapat vámpírvadászt irányítunk, akiknek 4 vagy 6 akciópontból kell gazdálkodni körönként. Egy akciópontba kerül a mozgás, lövés, ajtónyitás és a forgolódás, a hátrálás viszont két akciópontot emészt fel. Fontos szabály még, hogy lehet minden mozgás mellé egyet lőni is: azaz ha kijelölünk egy ellenséget majd lépünk, akkor lépés közben "ingyen" lő egyet.

Két pontért védekező módba kapcsolható egy ember (ezzel be is fejezi a körét, de így az ellenség körében mindenre lőni fog ami mozog. A cél, hogy nagyon óvatosan mozogva, a társainkat mindig fedezve, megadott számú embert juttassunk el a kijáratig. Később lesz olyan is, hogy a mérgező levegőt csak 14 körig bírják ki az embereink, úgyhogy igyekezni kell a friss levegőre, vagy nincs kijárat, amolyan öngyilkos küldetés módra 10 körig ki kell tartani, amíg a sztori szerint egy másik csapat valahol máshol biztonságos helyre nem ér. A vámpírok a lila mezőkön jelennek meg (entrance), de nem mozdulnak onnan ha 6 mezőn belül van egy emberünk.

A játékban nagy szerepe van a szerencsének is: hiába állítjuk fel tökéletesen a védvonalunkat, egy-egy vámpír időnként átjuthat rajta, illetve az bejáratokból induló vámpírokat egy felhő reprezentálja: amíg egy emberünk nem lát rájuk közvetlenül, addig nem tudhatjuk hogy egy, kettő vagy három vámpírral van-e dolgunk.

A játék nehéz. Nagyon nehéz, és a szerencse tényező miatt a legjobb taktikával is többször neki kell futni egy-egy pályának. A játék készítője bejelentette a legújabb verzióban megjelenő robbanó vámpírokat (a 15. pályán kerülnek először elő). A játékmenet nagyon jó, a hangok rendben vannak, a grafika nem a legszebb (főleg ingyenes textúrákból állította össze az alkotó). Bár az egész játék jellegénél fogva nyomasztó hangulatot áraszt, a sztori vonalat humoros párbeszédben meséli el két zöld droid (egy vámpírvadásznak és egy Draculának öltözött figura)

A bejegyzés trackback címe:

https://loot.blog.hu/api/trackback/id/tr592704067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása